Tika masala

Tika masala
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati piletinu, grčki jogurt, sok od limuna, tri čehna bijelog luka, đumbir, so, papriku i dvije male kašike garam masale. Izmiješati.

Korak 2

U duboku tavu dodati ulje i maslac.

Korak 3

Kada se maslac otopi dodati piletinu i pržiti 6-7 minuta uz povremeno miješanje.

Korak 4

Izvaditi piletinu i ostaviti po strani, a u istu tavu dodati luk.

Korak 5

Pržiti 5-6 minuta, a zatim dodati tri čehna bijelog luka, kurkumu, kumin i jednu malu kašiku garam masale.

Korak 6

Pržiti još 1 minutu.

Korak 7

Vratiti piletinu nazad u tavu.

Korak 8

Dodati paradajz sos i vodu. Nakon što zavri kuhati 10 minuta.

Korak 9

Zatim dodati vrhnje za kuhanje i kuhati još 10-tak minuta.

Korak 10

Tika masalu poslužiti uz rižu.

Pogledajte još