-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati piletinu, grčki jogurt, sok od limuna, tri čehna bijelog luka, đumbir, so, papriku i dvije male kašike garam masale. Izmiješati.
U duboku tavu dodati ulje i maslac.
Kada se maslac otopi dodati piletinu i pržiti 6-7 minuta uz povremeno miješanje.
Izvaditi piletinu i ostaviti po strani, a u istu tavu dodati luk.
Pržiti 5-6 minuta, a zatim dodati tri čehna bijelog luka, kurkumu, kumin i jednu malu kašiku garam masale.
Pržiti još 1 minutu.
Vratiti piletinu nazad u tavu.
Dodati paradajz sos i vodu. Nakon što zavri kuhati 10 minuta.
Zatim dodati vrhnje za kuhanje i kuhati još 10-tak minuta.
Tika masalu poslužiti uz rižu.
Tika masala
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati piletinu, grčki jogurt, sok od limuna, tri čehna bijelog luka, đumbir, so, papriku i dvije male kašike garam masale. Izmiješati.
U duboku tavu dodati ulje i maslac.
Kada se maslac otopi dodati piletinu i pržiti 6-7 minuta uz povremeno miješanje.
Izvaditi piletinu i ostaviti po strani, a u istu tavu dodati luk.
Pržiti 5-6 minuta, a zatim dodati tri čehna bijelog luka, kurkumu, kumin i jednu malu kašiku garam masale.
Pržiti još 1 minutu.
Vratiti piletinu nazad u tavu.
Dodati paradajz sos i vodu. Nakon što zavri kuhati 10 minuta.
Zatim dodati vrhnje za kuhanje i kuhati još 10-tak minuta.
Tika masalu poslužiti uz rižu.