Tikvice punjene piletinom

Tikvice punjene piletinom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Polovice tikvice poredati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati s 2 kašike maslinovog ulja.

Korak 2

Peći na 180°C, 15-20 minuta.

Korak 3

U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja.

Korak 4

Dodati luk i papriku.

Korak 5

Pržiti na niskoj temperaturi, dok povrće ne omekša.

Korak 6

Zatim dodati piletinu i pržiti 5-6 minuta.

Korak 7

Dodati paradajz, mljevenu crvenu papriku, 1 malu kašiku soli i biber. Izmiješati i skinuti s kola.

Korak 8

U manjoj šerpi otopiti maslac.

Korak 9

Dodati brašno. Pržiti 1-2 minute a zatim miješajući dodati mlijeko.

Korak 10

Kuhati dok ne dobijete gustu smjesu. Dodati 1/4 male kašike soli, izmiješati i skinuti s kola.

Korak 11

Izvaditi tikvice iz pećnice. Ravnomjerno ih napuniti smjesom od piletine, preliti umakom i preko naribanim edamerom.

Korak 12

Peći na 180°C, dok ne poprime zlatnu boju.

Pogledajte još