-
Priprema20 min
-
Kuhanje5 min
-
Broj osoba10
Piškote natopljene umakom od svježih jagoda i premazane kremastom mješavinom mascarpone sira i šlaga. Za ovaj tiramisu trebat će vam kalup 20×20 cm.
Sastojci
Koraci
Pripremite piškote tako što će te ih skratiti ukoliko je potrebno, kako bi se savršeno uklopile u kalup.
Umak od jagoda: U šerpu dodajte jagode, šećer, sok od limuna i vodu. Pustite da provri a zatim kuhajte 5-7 minuta. Izmikasajte uz pomoć štapnog miksera. Procijedite da uklonite sjmenke i sačekajte da se potpuno ohladi.
Krema: U veliku zdjelu dodajte mascarpone sir i izmiksajte. Dodajte šećer u prahu i aromu vanilije. Miksajte dok se ne sjedini. Dodajte vrhnja za kolače i nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Dno kalupa premažite umakom od jagoda.
Umačite piškote u preostali sos i redajte ih u jednom sloju u kalup. Zatim premažite kremom od mascarpone sira.
Postupak ponovite još jednom.
Čuvajte u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći. Poslužite sa svježim jagodama. Prijatno!
Tiramisu sa jagodama
Sastojci
Follow The Directions
Pripremite piškote tako što će te ih skratiti ukoliko je potrebno, kako bi se savršeno uklopile u kalup.
Umak od jagoda: U šerpu dodajte jagode, šećer, sok od limuna i vodu. Pustite da provri a zatim kuhajte 5-7 minuta. Izmikasajte uz pomoć štapnog miksera. Procijedite da uklonite sjmenke i sačekajte da se potpuno ohladi.
Krema: U veliku zdjelu dodajte mascarpone sir i izmiksajte. Dodajte šećer u prahu i aromu vanilije. Miksajte dok se ne sjedini. Dodajte vrhnja za kolače i nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Dno kalupa premažite umakom od jagoda.
Umačite piškote u preostali sos i redajte ih u jednom sloju u kalup. Zatim premažite kremom od mascarpone sira.
Postupak ponovite još jednom.
Čuvajte u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći. Poslužite sa svježim jagodama. Prijatno!