Tiramisu sa jagodama

Tiramisu sa jagodama
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    5 min
  • Broj osoba
    10

Piškote natopljene umakom od svježih jagoda i premazane kremastom mješavinom mascarpone sira i šlaga. Za ovaj tiramisu trebat će vam kalup 20×20 cm.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pripremite piškote tako što će te ih skratiti ukoliko je potrebno, kako bi se savršeno uklopile u kalup.

Korak 2

Umak od jagoda: U šerpu dodajte jagode, šećer, sok od limuna i vodu. Pustite da provri a zatim kuhajte 5-7 minuta. Izmikasajte uz pomoć štapnog miksera. Procijedite da uklonite sjmenke i sačekajte da se potpuno ohladi.

Korak 3

Krema: U veliku zdjelu dodajte mascarpone sir i izmiksajte. Dodajte šećer u prahu i aromu vanilije. Miksajte dok se ne sjedini. Dodajte vrhnja za kolače i nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu kremu.

Korak 4

Dno kalupa premažite umakom od jagoda.

Korak 5

Umačite piškote u preostali sos i redajte ih u jednom sloju u kalup. Zatim premažite kremom od mascarpone sira.

Korak 6

Postupak ponovite još jednom.

Korak 7

Čuvajte u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći. Poslužite sa svježim jagodama. Prijatno!

Pogledajte još