-
Priprema10 min
-
Kuhanje11 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.
U velikoj tavi sa neprijanjajućim dnom zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte papriku i pržite dok ne omekša.
Dodajte umak s paradajzom i rikotom i maknite s kola.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu, izmiješajte i ukoliko je potrebno dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
Dodajte parmezan i poslužite.
Ne zaboravite da nas pratite na Instagramu njam.ba za svakodnevnu inspiraciju i još ukusnih recepata. Voljeli bismo čuti šta mislite o ovom receptu, pa svakako ostavite komentar i javite nam kako Vam se dopao.
Tjestenina Penne Tricolore s umkom od paradajza i rikote
Sastojci
Follow The Directions
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.
U velikoj tavi sa neprijanjajućim dnom zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Dodajte papriku i pržite dok ne omekša.
Dodajte umak s paradajzom i rikotom i maknite s kola.
Dodajte ocijeđenu tjesteninu, izmiješajte i ukoliko je potrebno dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
Dodajte parmezan i poslužite.
Ne zaboravite da nas pratite na Instagramu njam.ba za svakodnevnu inspiraciju i još ukusnih recepata. Voljeli bismo čuti šta mislite o ovom receptu, pa svakako ostavite komentar i javite nam kako Vam se dopao.
Ocijeni