-
Priprema30 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U multipraktik dodati hurme, bademe, kokos, kakao i 4 kašike mlijeka.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Ravnomjerno rasporediti smjesu na dno kalupa za tortu dijametra 22 cm.
Ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta. Za to vrijeme pripremiti kremu.
U šerpu dodati 1 litar mlijeka, šećer, gustin i brašno.
Kuhati uz često miješanje dok ne dobijete gustu kremu.
Skinuti s vatre.
Kremi dodati ružinu vodicu i maslac. Miješati dok se maslac ne otopi.
Preliti preko kore. Sačekat da se krema skroz ohladi.
U manju zdjelu dodatiti želatin s 4 kašike vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri.
U manju šerpu dodati marmeladu i 115 ml vode. Nakon što zavri dodati želatin. Miješati dok se želatin ne otopi.
Sačekati da se preliv malo ohladi, a zatim preliti kolač.
Ostaviti u frižider na 2h ili preko noći.
Torta s hurmama i marmeladom
Sastojci
Follow The Directions
U multipraktik dodati hurme, bademe, kokos, kakao i 4 kašike mlijeka.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Ravnomjerno rasporediti smjesu na dno kalupa za tortu dijametra 22 cm.
Ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta. Za to vrijeme pripremiti kremu.
U šerpu dodati 1 litar mlijeka, šećer, gustin i brašno.
Kuhati uz često miješanje dok ne dobijete gustu kremu.
Skinuti s vatre.
Kremi dodati ružinu vodicu i maslac. Miješati dok se maslac ne otopi.
Preliti preko kore. Sačekat da se krema skroz ohladi.
U manju zdjelu dodatiti želatin s 4 kašike vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri.
U manju šerpu dodati marmeladu i 115 ml vode. Nakon što zavri dodati želatin. Miješati dok se želatin ne otopi.
Sačekati da se preliv malo ohladi, a zatim preliti kolač.
Ostaviti u frižider na 2h ili preko noći.