Torta srce s nutellom i jagodama

Torta srce s nutellom i jagodama
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    10

Sastojci

Koraci

Korak 1

Prvo pripremiti srce.
Kako bi bilo simetrično, papir za pečenje saviti na pola i nacrtati polovicu srca, odmaći oko 5 cm prema unutra i nacrtati unutrašnju polovicu, a zatim izrezati.

Korak 2

Tijesto: U zdjelu dodati jaja, šećer i suncokretovo ulje. Izmiješati.

Korak 3

Dodati gustin i brašno. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 4

Tijesto podjeliti na 2 jednaka dijela.

Korak 5

Na radnu površinu staviti papir za pečenje, pobrašniti i staviti polovicu tijesta.

Korak 6

Tijesto razvaljati tako da bude debljine otprilike 5mm.

Korak 7

Na tijesto staviti srece od papira i izrezati tijesto oštrim nožem.

Korak 8

Postupak ponoviti i s drugim dijelom tijesta.

Korak 9

Komade tijesta koji ostanu izrezati uz pomoć rezača u obliku srca, koji vam kasnije mogu poslužiti kao dekoracija.

Korak 10

Peći na 180°C, 15-20 minuta.

Korak 11

Krema: U zdjelu dodati slatko vrhnje i mascarpone sir. Miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.

Korak 12

Kremu prebaciti u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom.

Korak 13

Na tacnu staviti koru, premazati je nutellom, a preko rasporediti polovicu kreme. Na to staviti drugu koru, premazanu preostalom nutellom i kremom.

Korak 14

Ukrsiti jagodama.

Pogledajte još