-
Priprema30 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
Prvo pripremiti srce.
Kako bi bilo simetrično, papir za pečenje saviti na pola i nacrtati polovicu srca, odmaći oko 5 cm prema unutra i nacrtati unutrašnju polovicu, a zatim izrezati.
Tijesto: U zdjelu dodati jaja, šećer i suncokretovo ulje. Izmiješati.
Dodati gustin i brašno. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto podjeliti na 2 jednaka dijela.
Na radnu površinu staviti papir za pečenje, pobrašniti i staviti polovicu tijesta.
Tijesto razvaljati tako da bude debljine otprilike 5mm.
Na tijesto staviti srece od papira i izrezati tijesto oštrim nožem.
Postupak ponoviti i s drugim dijelom tijesta.
Komade tijesta koji ostanu izrezati uz pomoć rezača u obliku srca, koji vam kasnije mogu poslužiti kao dekoracija.
Peći na 180°C, 15-20 minuta.
Krema: U zdjelu dodati slatko vrhnje i mascarpone sir. Miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremu prebaciti u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom.
Na tacnu staviti koru, premazati je nutellom, a preko rasporediti polovicu kreme. Na to staviti drugu koru, premazanu preostalom nutellom i kremom.
Ukrsiti jagodama.
Torta srce s nutellom i jagodama
Sastojci
Follow The Directions
Prvo pripremiti srce.
Kako bi bilo simetrično, papir za pečenje saviti na pola i nacrtati polovicu srca, odmaći oko 5 cm prema unutra i nacrtati unutrašnju polovicu, a zatim izrezati.
Tijesto: U zdjelu dodati jaja, šećer i suncokretovo ulje. Izmiješati.
Dodati gustin i brašno. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto podjeliti na 2 jednaka dijela.
Na radnu površinu staviti papir za pečenje, pobrašniti i staviti polovicu tijesta.
Tijesto razvaljati tako da bude debljine otprilike 5mm.
Na tijesto staviti srece od papira i izrezati tijesto oštrim nožem.
Postupak ponoviti i s drugim dijelom tijesta.
Komade tijesta koji ostanu izrezati uz pomoć rezača u obliku srca, koji vam kasnije mogu poslužiti kao dekoracija.
Peći na 180°C, 15-20 minuta.
Krema: U zdjelu dodati slatko vrhnje i mascarpone sir. Miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremu prebaciti u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom.
Na tacnu staviti koru, premazati je nutellom, a preko rasporediti polovicu kreme. Na to staviti drugu koru, premazanu preostalom nutellom i kremom.
Ukrsiti jagodama.