-
Priprema15 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Mrkvu i krastavac izrezati po dužini na štapiće debljine 5 mm, a zelene slatu izrezati na trakice.
Plastičnom folijom obložiti radnu površinu.
Polovicu dimljene pastrmke rasporediti po foliji tako da se komadi ribe blago preklapaju. Pobrinuti se da riba zauzima površinu otprilike kao pola tortilje.
Na dimljenu pastrmku staviti tortilju, premazati je s dvije kašike krem sira, i ravnomjerno rasporediti polovicu povrća.
Uz pomoć plastične folije zarolati tortilju, u smjeru gdje se nalazi dimljena pastrmka.
Isti postupak ponoviti i s drugom tortiljom.
Ostaviti najmanje 1h u frižideru da odstoji.
Prije posluživanja tortilju izrezati na 6 jednakih dijelova, na taj način ćete dobiti 12 komada.
Tortilja i dimljena pastrmka
Sastojci
Follow The Directions
Mrkvu i krastavac izrezati po dužini na štapiće debljine 5 mm, a zelene slatu izrezati na trakice.
Plastičnom folijom obložiti radnu površinu.
Polovicu dimljene pastrmke rasporediti po foliji tako da se komadi ribe blago preklapaju. Pobrinuti se da riba zauzima površinu otprilike kao pola tortilje.
Na dimljenu pastrmku staviti tortilju, premazati je s dvije kašike krem sira, i ravnomjerno rasporediti polovicu povrća.
Uz pomoć plastične folije zarolati tortilju, u smjeru gdje se nalazi dimljena pastrmka.
Isti postupak ponoviti i s drugom tortiljom.
Ostaviti najmanje 1h u frižideru da odstoji.
Prije posluživanja tortilju izrezati na 6 jednakih dijelova, na taj način ćete dobiti 12 komada.
Ocijeni