Tortilja i dimljena pastrmka

Tortilja i dimljena pastrmka
  • Priprema
    15 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

Mrkvu i krastavac izrezati po dužini na štapiće debljine 5 mm, a zelene slatu izrezati na trakice.

Korak 2

Plastičnom folijom obložiti radnu površinu.

Korak 3

Polovicu dimljene pastrmke rasporediti po foliji tako da se komadi ribe blago preklapaju. Pobrinuti se da riba zauzima površinu otprilike kao pola tortilje.

Korak 4

Na dimljenu pastrmku staviti tortilju, premazati je s dvije kašike krem sira, i ravnomjerno rasporediti polovicu povrća.

Korak 5

Uz pomoć plastične folije zarolati tortilju, u smjeru gdje se nalazi dimljena pastrmka.

Korak 6

Isti postupak ponoviti i s drugom tortiljom.

Korak 7

Ostaviti najmanje 1h u frižideru da odstoji.

Korak 8

Prije posluživanja tortilju izrezati na 6 jednakih dijelova, na taj način ćete dobiti 12 komada.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!