-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba10
Prepustite se slatkim i orašastim okusima Ramazanske halve, napravljene od griza i pinjola.
Sastojci
Koraci
Sirup: U šerpu stavite šećer, mlijeko i vodu. Nakon što zavri kuhajte na niskoj temperaturi oko 5 minuta.
Halva: U drugu šerpu dodajte maslac i pinjole.
Pržite dok pinjoli ne porumene, zatim dodajte griz i izmiješajte.
Kuhajte miješajući na niskoj temperaturi oko 20-25 minuta.
Kada halva počne lijepo da miriše, a boja postane svijetlo smeđa, miješajući dodajte karanfilić i cimet.
Polako sipajte sirup i mješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Skinite s kola, sačekajte da se malo ohladi a zatim oblikujte halvu po želji.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i pišite nam u komentarima ispod koji je Vaš omiljeni Ramazanski desert!
Turska halva sa grizom
Sastojci
Follow The Directions
Sirup: U šerpu stavite šećer, mlijeko i vodu. Nakon što zavri kuhajte na niskoj temperaturi oko 5 minuta.
Halva: U drugu šerpu dodajte maslac i pinjole.
Pržite dok pinjoli ne porumene, zatim dodajte griz i izmiješajte.
Kuhajte miješajući na niskoj temperaturi oko 20-25 minuta.
Kada halva počne lijepo da miriše, a boja postane svijetlo smeđa, miješajući dodajte karanfilić i cimet.
Polako sipajte sirup i mješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Skinite s kola, sačekajte da se malo ohladi a zatim oblikujte halvu po želji.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i pišite nam u komentarima ispod koji je Vaš omiljeni Ramazanski desert!
Ocijeni