-
Priprema10 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba6
Ukusno indijsko varivo od crvene leće je bogato proteinima, a zbog mješavine začina ćete poželjeti tanjir više.
Sastojci
Koraci
Crvenu leću operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i ostavite sa strane.
U šerpi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte 3-5 minute.
Dodajte bijeli luk, đumbir i curry. Kuhajte još 1-2 minute.
Dodajte paradajz i kuhajte 4-5 minuta ili dok ne omekša.
Zatim dodajte crvenu leću, vodu, so i biber.
Smanjite temperaturu, pokrijte i kuhajte oko 25 minuta. Svako 4-5 minuta, skinite poklopac i promiješajte.
Skinite s kola, dodajte peršun ili korijander, izmiješajte i poslužite.
Pratite nas na Instagramu njam.ba da biste bili u toku sa novim receptima i ne zaboravie ostaviti komentar ispod i napisati nam kako je ispalo Vaše jelo!
Varivo od crvene leće
Sastojci
Follow The Directions
Crvenu leću operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i ostavite sa strane.
U šerpi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte 3-5 minute.
Dodajte bijeli luk, đumbir i curry. Kuhajte još 1-2 minute.
Dodajte paradajz i kuhajte 4-5 minuta ili dok ne omekša.
Zatim dodajte crvenu leću, vodu, so i biber.
Smanjite temperaturu, pokrijte i kuhajte oko 25 minuta. Svako 4-5 minuta, skinite poklopac i promiješajte.
Skinite s kola, dodajte peršun ili korijander, izmiješajte i poslužite.
Pratite nas na Instagramu njam.ba da biste bili u toku sa novim receptima i ne zaboravie ostaviti komentar ispod i napisati nam kako je ispalo Vaše jelo!
Ocijeni