-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte luk, bijeli luk i mrkvu. Dinstajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte paradajz pastu, izmiješajte i kuhajte još dvije minute.
Dodajte leću, lovorov list, vodu, biber i so. Izmiješajte.
Nakon što zavri, kuhajte 20-25 minuta (nemojte da se prekuha i postane kašasta).
Dodajte peršun i ako je potrebno još soli i bibera. Prijatno!
Varivo od francuske leće
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte luk, bijeli luk i mrkvu. Dinstajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte paradajz pastu, izmiješajte i kuhajte još dvije minute.
Dodajte leću, lovorov list, vodu, biber i so. Izmiješajte.
Nakon što zavri, kuhajte 20-25 minuta (nemojte da se prekuha i postane kašasta).
Dodajte peršun i ako je potrebno još soli i bibera. Prijatno!
Ocijeni