-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj šerpi na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte luk, papriku, mrkvu i celer. Dinstajte 4-5 minuta, dok povrće ne omekša.
Dodajte bijeli luk, čili u prahu, kumin, origano, dimljenu papriku, so i paradajz pastu. Miješajte još minut, dok ne zamirišu.
Dodajte crni, crveni, bijeli grah, paradajz, povrtni temeljac i lovorov list. Promiješajte, povećajte temperaturu dok ne zavri, a zatim smanjite i kuhajte oko 30 minuta. Ako više volite da bude tečniji grah, dodajte još povrtnog temeljca.
Prije posluživanja izvadite lovorov list.
Po želji poslužite sa grčkim jogurtom, listovima svježeg peršuna i jalapeño paprikom.
Varivo sa crnim, crvenim i bijelim grahom
Sastojci
Follow The Directions
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj šerpi na srednje jakoj temperaturi.
Dodajte luk, papriku, mrkvu i celer. Dinstajte 4-5 minuta, dok povrće ne omekša.
Dodajte bijeli luk, čili u prahu, kumin, origano, dimljenu papriku, so i paradajz pastu. Miješajte još minut, dok ne zamirišu.
Dodajte crni, crveni, bijeli grah, paradajz, povrtni temeljac i lovorov list. Promiješajte, povećajte temperaturu dok ne zavri, a zatim smanjite i kuhajte oko 30 minuta. Ako više volite da bude tečniji grah, dodajte još povrtnog temeljca.
Prije posluživanja izvadite lovorov list.
Po želji poslužite sa grčkim jogurtom, listovima svježeg peršuna i jalapeño paprikom.
Ocijeni