-
Priprema15 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba4
Peciva od crvene leće su odlična zamjena standardnim pecivima. Savršeno hrskava spolja a mekana iznutra. Veganska su i bez glutena.
Sastojci
Koraci
Crvenu leću namočite. Dodajte u zdjelu crvenu leću i prelijte vodom, ostavite da se namače najmanje 2 sata. Nakon toga ocijedite vodu od namakanja i isperite leću.
Pećnicu zagrijte na 180ºC.
U multipraktik dodajte ocijeđenu crvenu leću, psilijum ljuspice, vodu, maslinovo ulje, sok od limuna, sodu i so. Miksajte dok ne dobijete tijesto.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Dobijenu smjesu podijelite na 4 jednaka dijela. Oblikujte vekne i pospite susamom.
Pecite oko 25 minuta. Prijatno.
Vekne od crvene leće
Sastojci
Follow The Directions
Crvenu leću namočite. Dodajte u zdjelu crvenu leću i prelijte vodom, ostavite da se namače najmanje 2 sata. Nakon toga ocijedite vodu od namakanja i isperite leću.
Pećnicu zagrijte na 180ºC.
U multipraktik dodajte ocijeđenu crvenu leću, psilijum ljuspice, vodu, maslinovo ulje, sok od limuna, sodu i so. Miksajte dok ne dobijete tijesto.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Dobijenu smjesu podijelite na 4 jednaka dijela. Oblikujte vekne i pospite susamom.
Pecite oko 25 minuta. Prijatno.