
- 
					Priprema15 min
 - 
					Kuhanje25 min
 - 
					Broj osoba4
 
Peciva od crvene leće su odlična zamjena standardnim pecivima. Savršeno hrskava spolja a mekana iznutra. Veganska su i bez glutena.
Sastojci
Koraci
Crvenu leću namočite. Dodajte u zdjelu crvenu leću i prelijte vodom, ostavite da se namače najmanje 2 sata. Nakon toga ocijedite vodu od namakanja i isperite leću.
Pećnicu zagrijte na 180ºC.
U multipraktik dodajte ocijeđenu crvenu leću, psilijum ljuspice, vodu, maslinovo ulje, sok od limuna, sodu i so. Miksajte dok ne dobijete tijesto.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Dobijenu smjesu podijelite na 4 jednaka dijela. Oblikujte vekne i pospite susamom.
Pecite oko 25 minuta. Prijatno.
Vekne od crvene leće
Sastojci
Follow The Directions
									Crvenu leću namočite. Dodajte u zdjelu crvenu leću i prelijte vodom, ostavite da se namače najmanje 2 sata. Nakon toga ocijedite vodu od namakanja i isperite leću.
									Pećnicu zagrijte na 180ºC.
									U multipraktik dodajte ocijeđenu crvenu leću, psilijum ljuspice, vodu, maslinovo ulje, sok od limuna, sodu i so. Miksajte dok ne dobijete tijesto.
									Pleh obložite papirom za pečenje.
									Dobijenu smjesu podijelite na 4 jednaka dijela. Oblikujte vekne i pospite susamom.
									Pecite oko 25 minuta. Prijatno.

