-
Priprema10 min
-
Kuhanje45 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpu uliti vodu. Dodati so.
Kada voda zavri dodati palentu i miješati mutilicom kako ne bi nastale grudice.
Kuhati na srednje jakoj temperaturi 8 minuta.
Palentu ravnomjerno raporediti po papiru za pečenje u obliku pravougaonika, debljine 1 cm.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Izrezati uz pomoć rezača.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati paradajz sosom i posuti origanom.
Peći na 180°C oko 35 minuta.
Zapečena palenta s paradajz sosom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu uliti vodu. Dodati so.
Kada voda zavri dodati palentu i miješati mutilicom kako ne bi nastale grudice.
Kuhati na srednje jakoj temperaturi 8 minuta.
Palentu ravnomjerno raporediti po papiru za pečenje u obliku pravougaonika, debljine 1 cm.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Izrezati uz pomoć rezača.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati paradajz sosom i posuti origanom.
Peći na 180°C oko 35 minuta.