
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Jednostavan recept s mediteranskim prizvukom, idealan za sve koji vole rižu iz pećnice i žele zdrav, ukusan obrok. Spremite ga za manje od sat vremena!
Sastojci
Koraci
Rižu skuhajte prema uputsvu na pakovanju.
U tavu dodajte 30 g maslaca i masilinovo ulje.
Kada se maslac otopi dodajte luk. Pržite dok luk ne omekša a zatim dodajte mrkvu i šunku. Pržite 3-4 minute a zatim dodajte grašak i malo vode. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 10 minuta.
Dodajte kuhanu rižu, izmiješana jaja i peršun. Začinite biberom i soli. Izmiješajte.
Rižu sa povrćem stavite u ramikene ili vatrostalnu posudu. Pospite naribanim parmezanom i preko rasporedite prostali maslac.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, dok gornji sloj ne porumeni.
Zapečena riža sa povrćem i šunkom
Sastojci
Follow The Directions

Rižu skuhajte prema uputsvu na pakovanju.

U tavu dodajte 30 g maslaca i masilinovo ulje.

Kada se maslac otopi dodajte luk. Pržite dok luk ne omekša a zatim dodajte mrkvu i šunku. Pržite 3-4 minute a zatim dodajte grašak i malo vode. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 10 minuta.

Dodajte kuhanu rižu, izmiješana jaja i peršun. Začinite biberom i soli. Izmiješajte.

Rižu sa povrćem stavite u ramikene ili vatrostalnu posudu. Pospite naribanim parmezanom i preko rasporedite prostali maslac.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, dok gornji sloj ne porumeni.