Zapečena riža sa povrćem i šunkom

Zapečena riža sa povrćem i šunkom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Jednostavan recept s mediteranskim prizvukom, idealan za sve koji vole rižu iz pećnice i žele zdrav, ukusan obrok. Spremite ga za manje od sat vremena!

Sastojci

Koraci

Korak 1

Rižu skuhajte prema uputsvu na pakovanju.

Korak 2

U tavu dodajte 30 g maslaca i masilinovo ulje.

Korak 3

Kada se maslac otopi dodajte luk. Pržite dok luk ne omekša a zatim dodajte mrkvu i šunku. Pržite 3-4 minute a zatim dodajte grašak i malo vode. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 10 minuta.

Korak 4

Dodajte kuhanu rižu, izmiješana jaja i peršun. Začinite biberom i soli. Izmiješajte.

Korak 5

Rižu sa povrćem stavite u ramikene ili vatrostalnu posudu. Pospite naribanim parmezanom i preko rasporedite prostali maslac.

Korak 6

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, dok gornji sloj ne porumeni.

Pogledajte još