- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Srednje
-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U tavi zagrijate maslinovo ulje. Dodajte grašak i pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte mljeveno meso, so i biber. Pržite dok meso ne porumeni.
Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Dodajte joj 50 g maslaca, 260 ml paradajz sosa i naribani parmezan.
Ramikene ili pekač namažite preostalim maslacem i pospite krušnim mrvicama.
2/3 tjestenine rasporedite u ramikene ili pekač, preko rasporedite 1/2 mozzarelle u listovima i grašaka sa mljevenim mesom.
Na to rasporedite jaja, preostali umak od paradajza, mozzarellu i grašak sa mljevenim mesom, te pokrijte prostalom tjesteninom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 40 minuta.
Pustite da odstoji nekoliko minuta, izvadite iz pećnice i poslužite. Prijatno!
Zapečena tjestenina s mljevenim mesom i graškom
Sastojci
Follow The Directions
U tavi zagrijate maslinovo ulje. Dodajte grašak i pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte mljeveno meso, so i biber. Pržite dok meso ne porumeni.
Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
Dodajte joj 50 g maslaca, 260 ml paradajz sosa i naribani parmezan.
Ramikene ili pekač namažite preostalim maslacem i pospite krušnim mrvicama.
2/3 tjestenine rasporedite u ramikene ili pekač, preko rasporedite 1/2 mozzarelle u listovima i grašaka sa mljevenim mesom.
Na to rasporedite jaja, preostali umak od paradajza, mozzarellu i grašak sa mljevenim mesom, te pokrijte prostalom tjesteninom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko 40 minuta.
Pustite da odstoji nekoliko minuta, izvadite iz pećnice i poslužite. Prijatno!
Ocijeni