- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U miltipraktik dodajte ricottu, mortadelu izrezanu na kockice, jaje i parmezan. Zatim dodajte 80 g brašna, 80 g krušnih mrvica, so i biber. Mikasajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Oblikujte kuglice od oko 30 g i uvaljajte ih u brašno.
Maslacem namažite pekač, pospite sa 10 g krušnih mrvica i poredajte kuglice od mortadele.
Preko rasporedite kriške mortadele i emmental sira, a zatim prelijte bešamel sosom.
Pospite preostalim krušnim mrvicama i pistacijama.
Pecite na 180°C, 40 minuta. Prijatno.
Zapečene kuglice od mortadele i ricotte
Sastojci
Follow The Directions
U miltipraktik dodajte ricottu, mortadelu izrezanu na kockice, jaje i parmezan. Zatim dodajte 80 g brašna, 80 g krušnih mrvica, so i biber. Mikasajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Oblikujte kuglice od oko 30 g i uvaljajte ih u brašno.
Maslacem namažite pekač, pospite sa 10 g krušnih mrvica i poredajte kuglice od mortadele.
Preko rasporedite kriške mortadele i emmental sira, a zatim prelijte bešamel sosom.
Pospite preostalim krušnim mrvicama i pistacijama.
Pecite na 180°C, 40 minuta. Prijatno.
Ocijeni