Zdrave pljeskavice od tune i kvinoje

Zdrave pljeskavice od tune i kvinoje
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    50 min
  • Broj osoba
    16

Sastojci

Koraci

Korak 1

Kvinoju oprati pod mlazom hladne vode.

Korak 2

U šerpu dodati kvinoju, vodu i so.

Korak 3

Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.

Korak 4

Sačekati da se kvinoja skroz ohladi.

Korak 5

Pećnicu zagrijati na 175°C.

Korak 6

U zdjelu dodati kvinoju, luk, tunu, jaja, peršun, biber, papriku i bijeli luk u granulama. Izmiješati.

Korak 7

Smjesu podijeliti na 16 jednakih dijelova. Oblikovati pljeskavice.

Korak 8

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 9

Peći 25-30 minuta.

Korak 10

U manju zdjelu dodati jogurt, tahini i sok od limuna. Izmiješati.

Korak 11

Pljeskavice poslužiti s umakom.

Pogledajte još