-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati toplu vodu, šećer i kvasac.
Izmiješati i ostaviti da odstoji nekoliko minuta.
Zatim dodati brašno i so. Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi 1h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela, a zatim oblikovati kao lopte.
Premjestiti na plehove obložene papirom za pečenje i ostaviti da odstoji još 30 minuta.
U manju zdjelu dodati žumanjak s jogurtom. Izmiješati. Dobijenu smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
Preliti preko tijesta, a zatim rukama pritisnuti tijesto kako biste ga spljoštili, a zatim prstima napraviti šare.
Posuti ćurokotom i susamom.
Isto uraditi i s drugim dijelom tijesta.
Peći na 220°C, dok ne poprimi zlatnu boju.
Ramazan pidesi
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati toplu vodu, šećer i kvasac.
Izmiješati i ostaviti da odstoji nekoliko minuta.
Zatim dodati brašno i so. Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi 1h ili dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela, a zatim oblikovati kao lopte.
Premjestiti na plehove obložene papirom za pečenje i ostaviti da odstoji još 30 minuta.
U manju zdjelu dodati žumanjak s jogurtom. Izmiješati. Dobijenu smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
Preliti preko tijesta, a zatim rukama pritisnuti tijesto kako biste ga spljoštili, a zatim prstima napraviti šare.
Posuti ćurokotom i susamom.
Isto uraditi i s drugim dijelom tijesta.
Peći na 220°C, dok ne poprimi zlatnu boju.
Ocijeni