Goveđa enchilada

Goveđa enchilada
  • Priprema
    25 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    4

Jednostavno meksičko jelo za sve ljubitelje ljute hrane i sira.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpi zagrijati 2 kašike suncokretovog ulja, a zatim dodati brašno, ljute paprike, šećer, 1 malu kašiku origana i bijeli luk u granulama. Pržiti oko 30 sekundi.

Korak 2

Dodati paradajz i vodu. Nakon što zavri, kuhati još 15 minuta.

Korak 3

Uz pomoć blendera izmiksati enchilada umak. Po želji začiniti biberom i soli.

Korak 4

Luk i bijeli luk što sitnije isjeckati, a meso izrezati na kockice.

Korak 5

U šerpi zagrijati 4 kašike ulja i dodati meso.

Korak 6

Pržiti dok meso ne porumeni.

Korak 7

Zatim dodati luk i bijeli luk, 250 g enchilada umaka, vodu, čili prah i origano. Izmiješati i kuhati na laganoj vatri dok sva tečnost ne nestane.

Korak 8

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 9

Edamer naribati.

Korak 10

Pekač podmazati enchilada umakom.

Korak 11

Na svaku tortilju staviti meso, posuti naribanim sirom i smotati.

Korak 12

Poredati u pekač i preliti umakom.

Korak 13

Po želji posuti s još naribanog sira.

Korak 14

Peći oko 20 minuta.

Korak 15

Poslužiti s pavlakom.

Pogledajte još