- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema15 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U šerpu dodati vodu i so.
Nakon što zavri, miješajući dodati palentu kako biste spriječili stvaranje grudica.
Kuhati uz često miješanje 8 minuta.
Maslinovim uljem podmazati kalup 27x13x7 cm.
Rasporediti polovicu palente na dno kalupa. Preko palente ravnomjerno rasporediti brie sir i lagano ga pritisnuti. Prekriti ostatkom palente.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Peći oko 40 minuta.
Umak: U tavi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.
Dodati šampinjone. Pržiti 5-6 minuta, zatim dodati vrhnje za kuhanje, mlijeko i so.
Kuhati još nekoliko minuta ili dok umak ne bude željene gustoće.
Izvaditi palentu iz pećnice.
Prije nego što je izvadite iz kalupa, sačekati 5-10 minuta.
Palentu izrezati na kriške i poslužiti s umakom od gljiva.
Palenta s brie sirom i umakom od šampinjona
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodati vodu i so.
Nakon što zavri, miješajući dodati palentu kako biste spriječili stvaranje grudica.
Kuhati uz često miješanje 8 minuta.
Maslinovim uljem podmazati kalup 27x13x7 cm.
Rasporediti polovicu palente na dno kalupa. Preko palente ravnomjerno rasporediti brie sir i lagano ga pritisnuti. Prekriti ostatkom palente.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Peći oko 40 minuta.
Umak: U tavi zagrijati 2 kašike maslinovog ulja.
Dodati šampinjone. Pržiti 5-6 minuta, zatim dodati vrhnje za kuhanje, mlijeko i so.
Kuhati još nekoliko minuta ili dok umak ne bude željene gustoće.
Izvaditi palentu iz pećnice.
Prije nego što je izvadite iz kalupa, sačekati 5-10 minuta.
Palentu izrezati na kriške i poslužiti s umakom od gljiva.