-
Priprema30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijati ulje.
Dodati teleći but, biber i so.
Pržiti dok meso ne dobije boju sa svih strana.
Izvaditi meso na tanjir i ostaviti po strani.
U istu šerpu dodati maslac, luk i šampinjone.
Pržiti 5-6 minuta dok ne omekšaju.
Dodati brašno i pržiti još 1 minutu.
Dodati vodu i izmiješati.
Vratiti meso nazad u šerpu.
Smanjiti temperaturu i kuhati 15-20 minuta.
Dodati senf i vrhnje za kuhanje.
Kuhati još 15-20 minuta.
Poslužiti uz pastu ili rižu.
Teleći but sa šampinjonima
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi zagrijati ulje.
Dodati teleći but, biber i so.
Pržiti dok meso ne dobije boju sa svih strana.
Izvaditi meso na tanjir i ostaviti po strani.
U istu šerpu dodati maslac, luk i šampinjone.
Pržiti 5-6 minuta dok ne omekšaju.
Dodati brašno i pržiti još 1 minutu.
Dodati vodu i izmiješati.
Vratiti meso nazad u šerpu.
Smanjiti temperaturu i kuhati 15-20 minuta.
Dodati senf i vrhnje za kuhanje.
Kuhati još 15-20 minuta.
Poslužiti uz pastu ili rižu.