-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati 100 ml jogurta, toplu vodu, 50 ml suncokretovog ulja, šećer, suhi kvasac, brašno i so.
Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h.
Tijesto podjeliti na 2 jednaka dijela.
Oblikovati loptice.
Razvaljati u obliku pravougaonika.
Dužom stranicom rasporediti 1/2 sira i smotati.
Postupak ponoviti i s drugom jufkom.
Rezati svako 2 cm.
Redati u okruglu tepsiju, obloženu papirom za pečenje.
Rukama lagano pritisnuti.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi 30 minuta.
U zdjelu dodati 100 ml jogurta, jaje i 50 ml suncokretovog ulja. Izmiješati. Preliti preko tijesta.
Peći na 180°C dok ne poprimi zlatnu boju.
Pamuk pogača sa sirom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati 100 ml jogurta, toplu vodu, 50 ml suncokretovog ulja, šećer, suhi kvasac, brašno i so.
Miješati dok ne dobijete glatko, elastično tijesto.
Ostaviti da nadolazi na toplom mjestu 1h.
Tijesto podjeliti na 2 jednaka dijela.
Oblikovati loptice.
Razvaljati u obliku pravougaonika.
Dužom stranicom rasporediti 1/2 sira i smotati.
Postupak ponoviti i s drugom jufkom.
Rezati svako 2 cm.
Redati u okruglu tepsiju, obloženu papirom za pečenje.
Rukama lagano pritisnuti.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi 30 minuta.
U zdjelu dodati 100 ml jogurta, jaje i 50 ml suncokretovog ulja. Izmiješati. Preliti preko tijesta.
Peći na 180°C dok ne poprimi zlatnu boju.