-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati jaja, mlijeko, biber i so. Izmiješati.
U tavi s neprijanjajućim dnom otopiti maslac.
Kriške hljeba namakati oko 30 sekundi s obje strane u smjesi od jaja, a zatim dodati u tavu.
Pržiti na srednje jakoj temperaturi s jedne, a zatim druge strane, dok ne poprime zlatnu boju.
Nakon što ispečete tost, u istu tavu dodati paradajz. Paradajz pržiti oko 1 minute a zatim poslužiti s tostom i feta sirom. Prijatno!
Francuski tost s feta sirom i paradajzom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati jaja, mlijeko, biber i so. Izmiješati.
U tavi s neprijanjajućim dnom otopiti maslac.
Kriške hljeba namakati oko 30 sekundi s obje strane u smjesi od jaja, a zatim dodati u tavu.
Pržiti na srednje jakoj temperaturi s jedne, a zatim druge strane, dok ne poprime zlatnu boju.
Nakon što ispečete tost, u istu tavu dodati paradajz. Paradajz pržiti oko 1 minute a zatim poslužiti s tostom i feta sirom. Prijatno!
Ocijeni