- Težina: Lagano
-
Priprema30 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, šećer, so i kvasac. Izmiješati.
Zatim dodati mlijeko, jaje i 40 g otopljenog maslac. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi najmanje 2 sata.
Tijesto prebciti na pobrašnjenu radnu površinu. Razvući tijesto tako da bude oko 2 cm debljine.
Izrezati krofne na željenu veličinu.
Izrezane krofne redati na papir za pečenje. Ponavljati postupak dok ne potrošite sve tijesto.
Krofne premazati sa 30 g otopljenog maslaca.
Fritezu na vrući zrak zagrijati na 180°C.
Krofne peći oko 3 minute.
Krofne umakati u otopljenu čokoladu i redati na mrežicu. Sačekati da se glazura osuši a zatim poslužiti. Prijatno!
Ocijeni Cancel reply
Krofne iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, šećer, so i kvasac. Izmiješati.
Zatim dodati mlijeko, jaje i 40 g otopljenog maslac. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi najmanje 2 sata.
Tijesto prebciti na pobrašnjenu radnu površinu. Razvući tijesto tako da bude oko 2 cm debljine.
Izrezati krofne na željenu veličinu.
Izrezane krofne redati na papir za pečenje. Ponavljati postupak dok ne potrošite sve tijesto.
Krofne premazati sa 30 g otopljenog maslaca.
Fritezu na vrući zrak zagrijati na 180°C.
Krofne peći oko 3 minute.
Krofne umakati u otopljenu čokoladu i redati na mrežicu. Sačekati da se glazura osuši a zatim poslužiti. Prijatno!
Ocjene