Pečeni punjeni paradajz sa bulgurom i fetom

Pečeni punjeni paradajz sa bulgurom i fetom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    25 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijte na 200°C.

Korak 2

U zdjelu dodajte bulgur i vruću vodu. Pokrijte i sačekajte 10-15 minuta

Korak 3

Bulguru dodajte pulpu od paradajza, bijeli luk, feta sir, bosiljak, so i biber. Izmiješajte.

Korak 4

Paradajz napunite smjesom od bulgura i poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 5

Pouljite maslinovim uljem i pecite 20-25 minuta ili dok ne porumeni.

Korak 6

Poslužite sa listovima svježeg bosiljka. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!