-
Priprema20 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijte na 200°C.
U zdjelu dodajte bulgur i vruću vodu. Pokrijte i sačekajte 10-15 minuta
Bulguru dodajte pulpu od paradajza, bijeli luk, feta sir, bosiljak, so i biber. Izmiješajte.
Paradajz napunite smjesom od bulgura i poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pouljite maslinovim uljem i pecite 20-25 minuta ili dok ne porumeni.
Poslužite sa listovima svježeg bosiljka. Prijatno!
Pečeni punjeni paradajz sa bulgurom i fetom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijte na 200°C.
U zdjelu dodajte bulgur i vruću vodu. Pokrijte i sačekajte 10-15 minuta
Bulguru dodajte pulpu od paradajza, bijeli luk, feta sir, bosiljak, so i biber. Izmiješajte.
Paradajz napunite smjesom od bulgura i poredajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pouljite maslinovim uljem i pecite 20-25 minuta ili dok ne porumeni.
Poslužite sa listovima svježeg bosiljka. Prijatno!
Ocijeni