-
Priprema25 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba18
Ako ste ljubitelj Nutelle ili samo želite da uživate u nečem slatkom i ukusnom, onda obavezno probajte eklere sa Nutellom. Savršeni su za svaku priliku, bilo da je u pitanju posebna proslava ili samo večernje druženje s porodicom i prijateljima.
Sastojci
Koraci
U šerpu dodajte mlijeko, vodu i maslac.
Čim proključa a maslac se otopi, dodajte miješajući brašno.
Dok se kuha, tijesto će početi da se odvaja od šerpe.
Kada se formira jedna lopta, vrijeme je da skinete s kola.
Sačekajte da se tijesto malo ohladi, a zatim dodajte jedno jaja. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte sljedeće jaje. Na kraju ćete dobiti gusto i ljepljivo tijesto.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Uzmite slastičarsku vreću sa zvjezdastim vrhom i napunite je tijestom.
Oblikovati tijesti u štapiće dužine oko 8 cm.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i ostavite da se peče još 15 minuta.
Isključite pećnicu i otvorite vrata i sačekajte da se ekleri potpuno ohlade.
Vrhnje miješajte dok ne dobijete čvrst šlag.
Kada se ohlade, eklere prepolovite po dužini, a gornju polovinu ostavite sa strane.
Šlagom napunite donje dijelove eklera, a zatim preko rasporedite na svaki oko 10 g nutelle.
Poklopite gornjim dijelom eklera, ukrasite nutellom i pospite badem listićima.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih poslastica i ostavite komentar u kojem ćete nam napisati svoje iskustvo s eklerima i Nutellom. Jedva čekamo da na Instagramu vidimo Vaše fotografije i čujemo Vaše mišljenje!
Ekleri sa nutellom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodajte mlijeko, vodu i maslac.
Čim proključa a maslac se otopi, dodajte miješajući brašno.
Dok se kuha, tijesto će početi da se odvaja od šerpe.
Kada se formira jedna lopta, vrijeme je da skinete s kola.
Sačekajte da se tijesto malo ohladi, a zatim dodajte jedno jaja. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte sljedeće jaje. Na kraju ćete dobiti gusto i ljepljivo tijesto.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Uzmite slastičarsku vreću sa zvjezdastim vrhom i napunite je tijestom.
Oblikovati tijesti u štapiće dužine oko 8 cm.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i ostavite da se peče još 15 minuta.
Isključite pećnicu i otvorite vrata i sačekajte da se ekleri potpuno ohlade.
Vrhnje miješajte dok ne dobijete čvrst šlag.
Kada se ohlade, eklere prepolovite po dužini, a gornju polovinu ostavite sa strane.
Šlagom napunite donje dijelove eklera, a zatim preko rasporedite na svaki oko 10 g nutelle.
Poklopite gornjim dijelom eklera, ukrasite nutellom i pospite badem listićima.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih poslastica i ostavite komentar u kojem ćete nam napisati svoje iskustvo s eklerima i Nutellom. Jedva čekamo da na Instagramu vidimo Vaše fotografije i čujemo Vaše mišljenje!
Ocijeni