Ekleri sa nutellom

Ekleri sa nutellom
  • Priprema
    25 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    18

Ako ste ljubitelj Nutelle ili samo želite da uživate u nečem slatkom i ukusnom, onda obavezno probajte eklere sa Nutellom. Savršeni su za svaku priliku, bilo da je u pitanju posebna proslava ili samo večernje druženje s porodicom i prijateljima.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodajte mlijeko, vodu i maslac.

Korak 2

Čim proključa a maslac se otopi, dodajte miješajući brašno.

Korak 3

Dok se kuha, tijesto će početi da se odvaja od šerpe.

Korak 4

Kada se formira jedna lopta, vrijeme je da skinete s kola.

Korak 5

Sačekajte da se tijesto malo ohladi, a zatim dodajte jedno jaja. Miješajte dok se ne sjedini, a zatim dodajte sljedeće jaje. Na kraju ćete dobiti gusto i ljepljivo tijesto.

Korak 6

Pleh obložite papirom za pečenje.

Korak 7

Uzmite slastičarsku vreću sa zvjezdastim vrhom i napunite je tijestom.

Korak 8

Oblikovati tijesti u štapiće dužine oko 8 cm.

Korak 9

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i ostavite da se peče još 15 minuta.

Korak 10

Isključite pećnicu i otvorite vrata i sačekajte da se ekleri potpuno ohlade.

Korak 11

Vrhnje miješajte dok ne dobijete čvrst šlag.

Korak 12

Kada se ohlade, eklere prepolovite po dužini, a gornju polovinu ostavite sa strane.

Korak 13

Šlagom napunite donje dijelove eklera, a zatim preko rasporedite na svaki oko 10 g nutelle.

Korak 14

Poklopite gornjim dijelom eklera, ukrasite nutellom i pospite badem listićima.

Korak 15

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih poslastica i ostavite komentar u kojem ćete nam napisati svoje iskustvo s eklerima i Nutellom. Jedva čekamo da na Instagramu vidimo Vaše fotografije i čujemo Vaše mišljenje!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!