-
Priprema15 min
-
Kuhanje25 min
Sastojci
Koraci
U zdjelu od samostojećeg miksera dodajte brašno, šećer, so, kvasac, toplu vodu i 70 ml maslinovog ulja.
Pustite mikser da miješa dok se svi sastojci ne sjedine. Tijesto možete i pripremiti ručno miješajući.
Nakon što se sastojci sjedine, pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite da nadolazi 1 sat.
Tijesto prebacite u pleh 24 x 32 cm obložen papirom za pečenje.
Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara 15 minuta.
Nakon 15 minuta prelijte preostalim maslinovim uljem i oblikujte tijesto tako što ćete ga pritiskati vrhovima prstiju.
Tijesto ukrasite mladim lukom, ljubičastim lukom, paprikom i kukuruzom šećercem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 25 minuta.
Focaccia sa mladim lukom, ljubičastim lukom i paprikom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu od samostojećeg miksera dodajte brašno, šećer, so, kvasac, toplu vodu i 70 ml maslinovog ulja.
Pustite mikser da miješa dok se svi sastojci ne sjedine. Tijesto možete i pripremiti ručno miješajući.
Nakon što se sastojci sjedine, pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite da nadolazi 1 sat.
Tijesto prebacite u pleh 24 x 32 cm obložen papirom za pečenje.
Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara 15 minuta.
Nakon 15 minuta prelijte preostalim maslinovim uljem i oblikujte tijesto tako što ćete ga pritiskati vrhovima prstiju.
Tijesto ukrasite mladim lukom, ljubičastim lukom, paprikom i kukuruzom šećercem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 25 minuta.
Ocijeni