-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba6
Zdravi hljeb bez brašna na vašem stolu može biti za samo 30 minuta. Recept je bez kapa ulji i brašna. Ovaj hljeb je idelan za osobe koje ne jedu gluten i za dijabetičare.
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte psyllium ljuspice, sodu i so. Izmiješajte.
U drugu zdjelu dodajte jaja i izmiješajte.
Jajima dodajte mješavinu sa psyllium ljuspicama. Dobro izmiješajte.
Dodajte vruću vodu. Miješajte dok se ne sjedini. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
Pećnicu zagrijte na 250°C.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Ruke navlažite vodom a zatim oblikujte 6 veknica.
Pospite susamom.
Pecite 12-15 minuta.
Ostavite hljeb u isključenoj pećnici, sa otvorenim vratima još 15-20 minuta.
Zdravi hljeb sa mljevenim psyllium ljuspicama
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte psyllium ljuspice, sodu i so. Izmiješajte.
U drugu zdjelu dodajte jaja i izmiješajte.
Jajima dodajte mješavinu sa psyllium ljuspicama. Dobro izmiješajte.
Dodajte vruću vodu. Miješajte dok se ne sjedini. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
Pećnicu zagrijte na 250°C.
Pleh obložite papirom za pečenje.
Ruke navlažite vodom a zatim oblikujte 6 veknica.
Pospite susamom.
Pecite 12-15 minuta.
Ostavite hljeb u isključenoj pećnici, sa otvorenim vratima još 15-20 minuta.
Ocijeni