Zdravi hljeb sa mljevenim psyllium ljuspicama

Zdravi hljeb sa mljevenim psyllium ljuspicama
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    6

Zdravi hljeb bez brašna na vašem stolu može biti za samo 30 minuta. Recept je bez kapa ulji i brašna. Ovaj hljeb je idelan za osobe koje ne jedu gluten i za dijabetičare.

Zdravi hljeb sa mljevenim psyllium ljuspicama

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte psyllium ljuspice, sodu i so. Izmiješajte.

Korak 2

U drugu zdjelu dodajte jaja i izmiješajte.

Korak 3

Jajima dodajte mješavinu sa psyllium ljuspicama. Dobro izmiješajte.

Korak 4

Dodajte vruću vodu. Miješajte dok se ne sjedini. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.

Korak 5

Pećnicu zagrijte na 250°C.

Korak 6

Pleh obložite papirom za pečenje.

Korak 7

Ruke navlažite vodom a zatim oblikujte 6 veknica.

Korak 8

Pospite susamom.

Korak 9

Pecite 12-15 minuta.

Korak 10

Ostavite hljeb u isključenoj pećnici, sa otvorenim vratima još 15-20 minuta.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!