-
Priprema20 min
-
Broj osoba10
Sastojci
Koraci
Prije početka ohladite staklenu zdjelu u zamrzivaču.
Kada se ohladi, izvadite je iz zamrzivača i dodajte vrhnje za kolače i aromu vanilije.
Miksajte par minuta a zatim dodajte slatko kondezovano mlijeko. Mikasjte dok ne dobijete čvrst šlag.
Kremu prebacite u vrećicu za dekoraciju. Nećete moći svu kremu ubaciti od jednom, zato višak ostavite u frižider i kada bude potrebno napunite vrećicu.
Tortu možete praviti direktno na tacni za serviranje ili na dasci za rezanje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Redajte petit keks tako što ćete između svakog rasporediti kremu. Ukupno 9 komada petit keksa. Zatim stavite na tacnu i ponovite postupak još 5 puta.
Sada cijelu tortu premažite kremom.
Tortu stavite u zamrzivač na najmanje 10 sati ili preko noći.
Izvadite tortu iz zamrzivača 10 minuta prije posluživanja.
Po želji tortu možete ukrasiti šarenim mrvicama.
Sladoled torta
Sastojci
Follow The Directions
Prije početka ohladite staklenu zdjelu u zamrzivaču.
Kada se ohladi, izvadite je iz zamrzivača i dodajte vrhnje za kolače i aromu vanilije.
Miksajte par minuta a zatim dodajte slatko kondezovano mlijeko. Mikasjte dok ne dobijete čvrst šlag.
Kremu prebacite u vrećicu za dekoraciju. Nećete moći svu kremu ubaciti od jednom, zato višak ostavite u frižider i kada bude potrebno napunite vrećicu.
Tortu možete praviti direktno na tacni za serviranje ili na dasci za rezanje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Redajte petit keks tako što ćete između svakog rasporediti kremu. Ukupno 9 komada petit keksa. Zatim stavite na tacnu i ponovite postupak još 5 puta.
Sada cijelu tortu premažite kremom.
Tortu stavite u zamrzivač na najmanje 10 sati ili preko noći.
Izvadite tortu iz zamrzivača 10 minuta prije posluživanja.
Po želji tortu možete ukrasiti šarenim mrvicama.
Ocijeni