Sladoled torta

Sladoled torta
  • Priprema
    20 min
  • Broj osoba
    10

Sastojci

Koraci

Korak 1

Prije početka ohladite staklenu zdjelu u zamrzivaču.

Korak 2

Kada se ohladi, izvadite je iz zamrzivača i dodajte vrhnje za kolače i aromu vanilije.

Korak 3

Miksajte par minuta a zatim dodajte slatko kondezovano mlijeko. Mikasjte dok ne dobijete čvrst šlag.

Korak 4

Kremu prebacite u vrećicu za dekoraciju. Nećete moći svu kremu ubaciti od jednom, zato višak ostavite u frižider i kada bude potrebno napunite vrećicu.

Korak 5

Tortu možete praviti direktno na tacni za serviranje ili na dasci za rezanje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Korak 6

Redajte petit keks tako što ćete između svakog rasporediti kremu. Ukupno 9 komada petit keksa. Zatim stavite na tacnu i ponovite postupak još 5 puta.

Korak 7

Sada cijelu tortu premažite kremom.

Korak 8

Tortu stavite u zamrzivač na najmanje 10 sati ili preko noći.

Korak 9

Izvadite tortu iz zamrzivača 10 minuta prije posluživanja.

Korak 10

Po želji tortu možete ukrasiti šarenim mrvicama.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!