-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Leću ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa 1 kašikom soli i 500 ml vode.
Nakon što zavri kuhajte oko 20 minuta, ili dok leća ne bude kuhana.
Kuhanu leću odmah ocijedite. Ocijeđenoj leći dodajte sok od limuna i 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.
U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte luk, mrkvu i 1/4 male kašike soli.
Dinstajte 5-6 minuta.
Smanjite temperaturu i dodajte paradajz pastu i aleva papriku. Na niskoj temperaturi dinstajte 1-2 minute.
Zatim dodajte kvinoju i 350 ml vode. Povećajte temperaturu dok ne zavri. Zatim opet smanjite i kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta ili dok kvinoja ne bude kuhana.
Kuhanoj kvinoji dodajte ocijeđenu leću i peršun. Izmiješajte i poslužite.
Zelena leća sa kvinojom
Sastojci
Follow The Directions
Leću ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa 1 kašikom soli i 500 ml vode.
Nakon što zavri kuhajte oko 20 minuta, ili dok leća ne bude kuhana.
Kuhanu leću odmah ocijedite. Ocijeđenoj leći dodajte sok od limuna i 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.
U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte luk, mrkvu i 1/4 male kašike soli.
Dinstajte 5-6 minuta.
Smanjite temperaturu i dodajte paradajz pastu i aleva papriku. Na niskoj temperaturi dinstajte 1-2 minute.
Zatim dodajte kvinoju i 350 ml vode. Povećajte temperaturu dok ne zavri. Zatim opet smanjite i kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta ili dok kvinoja ne bude kuhana.
Kuhanoj kvinoji dodajte ocijeđenu leću i peršun. Izmiješajte i poslužite.
Ocijeni