![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/uploads/2024/04/IMG_3134.jpg)
-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Leću ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa 1 kašikom soli i 500 ml vode.
Nakon što zavri kuhajte oko 20 minuta, ili dok leća ne bude kuhana.
Kuhanu leću odmah ocijedite. Ocijeđenoj leći dodajte sok od limuna i 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.
U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte luk, mrkvu i 1/4 male kašike soli.
Dinstajte 5-6 minuta.
Smanjite temperaturu i dodajte paradajz pastu i aleva papriku. Na niskoj temperaturi dinstajte 1-2 minute.
Zatim dodajte kvinoju i 350 ml vode. Povećajte temperaturu dok ne zavri. Zatim opet smanjite i kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta ili dok kvinoja ne bude kuhana.
Kuhanoj kvinoji dodajte ocijeđenu leću i peršun. Izmiješajte i poslužite.
Zelena leća sa kvinojom
Sastojci
Follow The Directions
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Leću ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa 1 kašikom soli i 500 ml vode.
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Nakon što zavri kuhajte oko 20 minuta, ili dok leća ne bude kuhana.
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Kuhanu leću odmah ocijedite. Ocijeđenoj leći dodajte sok od limuna i 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro izmiješajte.
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja. Zatim dodajte luk, mrkvu i 1/4 male kašike soli.
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Dinstajte 5-6 minuta.
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Smanjite temperaturu i dodajte paradajz pastu i aleva papriku. Na niskoj temperaturi dinstajte 1-2 minute.
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Zatim dodajte kvinoju i 350 ml vode. Povećajte temperaturu dok ne zavri. Zatim opet smanjite i kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta ili dok kvinoja ne bude kuhana.
![Zelena leća sa kvinojom](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Kuhanoj kvinoji dodajte ocijeđenu leću i peršun. Izmiješajte i poslužite.
Ocijeni