
-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Jednostavan, zdrav i ukusan obrok za svaki dan – riža s grahom i gljivama savršeno spaja mediteranske ukuse u samo 30 minuta! Ovaj recept je odličan izbor ako tražiš lagani ručak ili večeru bogatu proteinima i vlaknima.
Priprema je brza i laka, a sastojci dostupni svima. Idealno jelo za vegetarijanski meni ili kao prilog uz meso ili ribu.
Sastojci
Koraci
Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U tavi zagrijte maslinovo ulje.
Dodajte luk i pržite dok ne omekša.
Zatim dodajte šampinjone. Pržite na visokoj temperaturi. Kada ispari sav sok koji su gljive pustile, dodajte so i skinite sa kola.
Kuhanoj riži dodajte šampinjone, ocijeđeni kuhani grah i naribani sir. Izmiješajte i po želji poslužite sa mikro povrćem. Prijatno!
Riža s grahom i gljivama
Sastojci
Follow The Directions

Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.

U tavi zagrijte maslinovo ulje.

Dodajte luk i pržite dok ne omekša.

Zatim dodajte šampinjone. Pržite na visokoj temperaturi. Kada ispari sav sok koji su gljive pustile, dodajte so i skinite sa kola.

Kuhanoj riži dodajte šampinjone, ocijeđeni kuhani grah i naribani sir. Izmiješajte i po želji poslužite sa mikro povrćem. Prijatno!