Farinata iz friteze na vrući zrak
Farinata od slanutka pripremljena u fritezi na vrući zrak je jednostavan, veganski i bezglutenski specijalitet italijanske kuhinje. Napravljena od svega nekoliko sastojaka – brašna od
Rižoto s ljutikom i parmezanom
Ukusan i kremast rižoto s ljutikom i parmezanom je pravi klasik italijanske kuhinje koji se lako priprema kod kuće. Ljutika daje bogat, slatkast ukus, dok
Tiramisu sa jagodama
Piškote natopljene umakom od svježih jagoda i premazane kremastom mješavinom mascarpone sira i šlaga. Za ovaj tiramisu trebat će vam kalup 20×20 cm.
Kremasta supa sa orzom i piletinom
U ovoj bogatoj kremastoj supi možete uživati tokom cijele godine.
Lazanja sa špinatom
Tradicionalne lazanje postaju vegetarijanske kada meso zamijenite povrćem poput špinata i tikvica.
Kruna od lisnatog tijesta, špinata i cherry paradajza
Ovaj recept lako možete prilagoditi svom ukusu. Na primjer ako ne volite špinat, možete ga zamijeniti blitvom, tikvicama ili šampinjonima. I ne samo to, ukoliko