Bruskete sa cherry paradajzom i maslinama
Bruskete su jedan od onih recepata koji te odmah vrate u jednostavnost — par osnovnih sastojaka, malo maslinovog ulja i hljeb koji miriše na toplo
Bruschette s tikvicom, paprikom i patlidžanom
Ako volite italijansku kuhinju i tražite lagano, ali aromatično predjelo — ove bruschette s tikvicom, paprikom i patlidžanom će vas osvojiti na prvi zalogaj! Hrskave
Ćufte sa paradajz sosom i mozzarellom
Postoji nešto nevjerovatno utješno u jelu koje spaja sočne ćufte, bogat paradajz sos i nježno otopljenu mozzarellu. Ovaj italijanski klasik pruža savršen balans proteina, mliječnih
Farinata iz friteze na vrući zrak
Farinata od slanutka pripremljena u fritezi na vrući zrak je jednostavan, veganski i bezglutenski specijalitet italijanske kuhinje. Napravljena od svega nekoliko sastojaka – brašna od
Rižoto s ljutikom i parmezanom
Ukusan i kremast rižoto s ljutikom i parmezanom je pravi klasik italijanske kuhinje koji se lako priprema kod kuće. Ljutika daje bogat, slatkast ukus, dok
Tiramisu sa jagodama
Piškote natopljene umakom od svježih jagoda i premazane kremastom mješavinom mascarpone sira i šlaga. Za ovaj tiramisu trebat će vam kalup 20×20 cm.
Kremasta supa sa orzom i piletinom
U ovoj bogatoj kremastoj supi možete uživati tokom cijele godine.

