Ćufte sa paradajz sosom i mozzarellom
Postoji nešto nevjerovatno utješno u jelu koje spaja sočne ćufte, bogat paradajz sos i nježno otopljenu mozzarellu. Ovaj italijanski klasik pruža savršen balans proteina, mliječnih
Farinata iz friteze na vrući zrak
Farinata od slanutka pripremljena u fritezi na vrući zrak je jednostavan, veganski i bezglutenski specijalitet italijanske kuhinje. Napravljena od svega nekoliko sastojaka – brašna od
Rižoto s ljutikom i parmezanom
Ukusan i kremast rižoto s ljutikom i parmezanom je pravi klasik italijanske kuhinje koji se lako priprema kod kuće. Ljutika daje bogat, slatkast ukus, dok
Tiramisu sa jagodama
Piškote natopljene umakom od svježih jagoda i premazane kremastom mješavinom mascarpone sira i šlaga. Za ovaj tiramisu trebat će vam kalup 20×20 cm.
Kremasta supa sa orzom i piletinom
U ovoj bogatoj kremastoj supi možete uživati tokom cijele godine.
Lazanja sa špinatom
Tradicionalne lazanje postaju vegetarijanske kada meso zamijenite povrćem poput špinata i tikvica.