-
Priprema30 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Jednostavan i ukusan cheesecake koji morate isprobati.
U zdjelu dodati mljeveni keks i otopljeni maslac. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti a dno kalupa dijametra 22 cm, a zatim pritisnuti.
Čuvati u frižideru, dok pripremate kremu.
Krema: U manju šerpu dodati 300 g borovnice, 25 g šećera i sok od limete.
Kuhati dok se šećer ne otopi a borovnica ne omekša.
Izmiksati uz pomoć blendera.
Ostaviti da se ohladi.
U manju zdjelu dodati 10 g želatina i 50 ml hladne vode. Sačekati 10 minuta da nabubri.
U zdjelu dodati mascarpone i šećer u prahu. Miješati par minuta.
Zatim dodati aromu vanilije i vrhnje za kolače.
Miješati oko jedne minute, a zatim dodati izblendanu borovnicu. Izmiješati.
Želatin otopiti.
Želatinu dodati par kašika kreme. Izmiješati, a zatim uliti u kremu.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Uliti u kalup, ravnomjerno rasporediti.
Ostaviti u zamrzivač na 1h.
Toping: Za to vrijeme u manju zdjelu dodati 10 g želatina i 50 ml hladne vode.
U manju šerpu dodati 150 g borovnice, 25 g šećera i 70 ml vode.
Kuhati dok se šećer ne otopi.
Uz pomoć blendera izmiksati.
Dodati želatin i miješati dok se ne otopi.
Sačekati da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim preliti preko kreme.
Tortu ostaviti preko noći u frižideru. Prijatno!
Cheesecake s borovnicom
Sastojci
Follow The Directions
Jednostavan i ukusan cheesecake koji morate isprobati.
U zdjelu dodati mljeveni keks i otopljeni maslac. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti a dno kalupa dijametra 22 cm, a zatim pritisnuti.
Čuvati u frižideru, dok pripremate kremu.
Krema: U manju šerpu dodati 300 g borovnice, 25 g šećera i sok od limete.
Kuhati dok se šećer ne otopi a borovnica ne omekša.
Izmiksati uz pomoć blendera.
Ostaviti da se ohladi.
U manju zdjelu dodati 10 g želatina i 50 ml hladne vode. Sačekati 10 minuta da nabubri.
U zdjelu dodati mascarpone i šećer u prahu. Miješati par minuta.
Zatim dodati aromu vanilije i vrhnje za kolače.
Miješati oko jedne minute, a zatim dodati izblendanu borovnicu. Izmiješati.
Želatin otopiti.
Želatinu dodati par kašika kreme. Izmiješati, a zatim uliti u kremu.
Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Uliti u kalup, ravnomjerno rasporediti.
Ostaviti u zamrzivač na 1h.
Toping: Za to vrijeme u manju zdjelu dodati 10 g želatina i 50 ml hladne vode.
U manju šerpu dodati 150 g borovnice, 25 g šećera i 70 ml vode.
Kuhati dok se šećer ne otopi.
Uz pomoć blendera izmiksati.
Dodati želatin i miješati dok se ne otopi.
Sačekati da se malo ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim preliti preko kreme.
Tortu ostaviti preko noći u frižideru. Prijatno!