-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Enčilade su meksičko jelo, napravljeno od tortilja, koje se pune raznim nadjevima, prelivaju čili sosom i sirom i peku dok se sir ne otopi.
Ove enčilade od piletine i graha su zaista ukusne, zdrave i predstavljaju savršen ručak ili večeru.
Sastojci
Koraci
Enčilada sos: U šerpi zagrijte ulje. Dodajte luk i bijeli luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša.
Dodajte brašno i kuhajte oko 1 minute.
Dodajte čili u prahu, paradajz pastu, pileći temeljac, kumin, origano i so. Izmiješajte.
Nakon što zavri, smanjite temperaturu i kuhajte oko 15 minuta. Skinite s kola i ostavite sa strane.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Pileći nadjev: U zdjelu dodajte pileći file, čili papriku, 100 g naribanog emmentaler sira, 180 ml enčilada sosa i kuhani crveni grah. Izmiješajte.
Na dno pekača (20x30cm) rasporedite malu količinu enčilada sosa.
Na sredinu svake tortilje stavite malo nadjeva, zarolajte i redajte u pekač.
Prelijte preostalim enčilada sosom i pospite sa 100 g naribanog emmentaler sira.
Pecite oko 30 minuta ili dok se sir ne otopi.
Poslužite sa grčkim jogurtom, peršunom i jalapeño paprikom.
Enchilada s piletinom i grahom
Sastojci
Follow The Directions
Enčilada sos: U šerpi zagrijte ulje. Dodajte luk i bijeli luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša.
Dodajte brašno i kuhajte oko 1 minute.
Dodajte čili u prahu, paradajz pastu, pileći temeljac, kumin, origano i so. Izmiješajte.
Nakon što zavri, smanjite temperaturu i kuhajte oko 15 minuta. Skinite s kola i ostavite sa strane.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Pileći nadjev: U zdjelu dodajte pileći file, čili papriku, 100 g naribanog emmentaler sira, 180 ml enčilada sosa i kuhani crveni grah. Izmiješajte.
Na dno pekača (20x30cm) rasporedite malu količinu enčilada sosa.
Na sredinu svake tortilje stavite malo nadjeva, zarolajte i redajte u pekač.
Prelijte preostalim enčilada sosom i pospite sa 100 g naribanog emmentaler sira.
Pecite oko 30 minuta ili dok se sir ne otopi.
Poslužite sa grčkim jogurtom, peršunom i jalapeño paprikom.
Ocijeni