Enchilada s piletinom i grahom

Enchilada s piletinom i grahom
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Enčilade su meksičko jelo, napravljeno od tortilja, koje se pune raznim nadjevima, prelivaju čili sosom i sirom i peku dok se sir ne otopi.
Ove enčilade od piletine i graha su zaista ukusne, zdrave i predstavljaju savršen ručak ili večeru.

Enchilada s piletinom i grahom

Sastojci

Koraci

Korak 1

Enčilada sos: U šerpi zagrijte ulje. Dodajte luk i bijeli luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša.

Korak 2

Dodajte brašno i kuhajte oko 1 minute.

Korak 3

Dodajte čili u prahu, paradajz pastu, pileći temeljac, kumin, origano i so. Izmiješajte.

Korak 4

Nakon što zavri, smanjite temperaturu i kuhajte oko 15 minuta. Skinite s kola i ostavite sa strane.

Korak 5

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Korak 6

Pileći nadjev: U zdjelu dodajte pileći file, čili papriku, 100 g naribanog emmentaler sira, 180 ml enčilada sosa i kuhani crveni grah. Izmiješajte.

Korak 7

Na dno pekača (20x30cm) rasporedite malu količinu enčilada sosa.

Korak 8

Na sredinu svake tortilje stavite malo nadjeva, zarolajte i redajte u pekač.

Korak 9

Prelijte preostalim enčilada sosom i pospite sa 100 g naribanog emmentaler sira.

Korak 10

Pecite oko 30 minuta ili dok se sir ne otopi.

Korak 11

Poslužite sa grčkim jogurtom, peršunom i jalapeño paprikom.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!