Galette s paradajzom

Galette s paradajzom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Tijesto: U multipraktik dodati brašno, 1/2 male kašike soli i maslac. Malo izmiješati a zatim dodati sirće i hladnu vodu. Izmiješati.

Korak 2

Dobijeno tijesto zamotati u plastičnu foliju. Ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta.

Korak 3

Fil: U zdjelu dodati krem sir, žumance, 1/2 male kašike soli, biber i čili. Izmiješati i ostaviti po strani.

Korak 4

Tijesto razvaljati u obliku kruga, a zatim ga premjestiti na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 5

Ostavite tijesto u frižider dok pripremite cherry paradajz.

Korak 6

Cherry izrezati na polovice i dodati ga u zdjelu zajedno s maslinovim uljem i senfom.

Korak 7

Lagano promiješati.

Korak 8

Izvaditi tijesto iz frižidera.

Korak 9

Preko tijesta ravnomjerno rasporediti smjesu od sira, ostavljajući oko 2 cm od krajeva prazno.

Korak 10

Uz pomoć rupičaste kašike vaditi paradajz, kako bi se višak tečnosti ocjedio, a zatim ga rasporediti preko sira i preklopiti praznim krajevima tijesta.

Korak 11

Izmiješati jaje s dvije kašike vode i premazati tijesto, a zatim posuti ribanim parmezanom.

Korak 12

Peći na 180°C oko 30 - 35 minuta.

Korak 13

Poslužiti uz svježi bosiljak.

Pogledajte još