-
Priprema20 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Tijesto: U multipraktik dodati brašno, 1/2 male kašike soli i maslac. Malo izmiješati a zatim dodati sirće i hladnu vodu. Izmiješati.
Dobijeno tijesto zamotati u plastičnu foliju. Ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta.
Fil: U zdjelu dodati krem sir, žumance, 1/2 male kašike soli, biber i čili. Izmiješati i ostaviti po strani.
Tijesto razvaljati u obliku kruga, a zatim ga premjestiti na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite tijesto u frižider dok pripremite cherry paradajz.
Cherry izrezati na polovice i dodati ga u zdjelu zajedno s maslinovim uljem i senfom.
Lagano promiješati.
Izvaditi tijesto iz frižidera.
Preko tijesta ravnomjerno rasporediti smjesu od sira, ostavljajući oko 2 cm od krajeva prazno.
Uz pomoć rupičaste kašike vaditi paradajz, kako bi se višak tečnosti ocjedio, a zatim ga rasporediti preko sira i preklopiti praznim krajevima tijesta.
Izmiješati jaje s dvije kašike vode i premazati tijesto, a zatim posuti ribanim parmezanom.
Peći na 180°C oko 30 - 35 minuta.
Poslužiti uz svježi bosiljak.
Galette s paradajzom
Sastojci
Follow The Directions
Tijesto: U multipraktik dodati brašno, 1/2 male kašike soli i maslac. Malo izmiješati a zatim dodati sirće i hladnu vodu. Izmiješati.
Dobijeno tijesto zamotati u plastičnu foliju. Ostaviti u frižider da odstoji najmanje 30 minuta.
Fil: U zdjelu dodati krem sir, žumance, 1/2 male kašike soli, biber i čili. Izmiješati i ostaviti po strani.
Tijesto razvaljati u obliku kruga, a zatim ga premjestiti na pleh obložen papirom za pečenje.
Ostavite tijesto u frižider dok pripremite cherry paradajz.
Cherry izrezati na polovice i dodati ga u zdjelu zajedno s maslinovim uljem i senfom.
Lagano promiješati.
Izvaditi tijesto iz frižidera.
Preko tijesta ravnomjerno rasporediti smjesu od sira, ostavljajući oko 2 cm od krajeva prazno.
Uz pomoć rupičaste kašike vaditi paradajz, kako bi se višak tečnosti ocjedio, a zatim ga rasporediti preko sira i preklopiti praznim krajevima tijesta.
Izmiješati jaje s dvije kašike vode i premazati tijesto, a zatim posuti ribanim parmezanom.
Peći na 180°C oko 30 - 35 minuta.
Poslužiti uz svježi bosiljak.