-
Priprema20 min
-
Kuhanje2 h
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Gulaš: U zdjelu dodajte juneći vrat, 30 g brašna, 1 malu kašiku soli i biber. Dobro izmiješajte.
U šerpu dodajte 15 g maslaca i maslinovo ulje.
Kada se maslac otopi dodajte meso i pržite dok ne porumeni.
Dodajte luk, bijeli luk i kumin. Dinsatajte par minuta.
Zatim dodajte paradajz pastu, prodinstajte, a zatim dodajte paradajz i vodu. Izmiješajte.
Nakon što zavri poklopite i kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 1 ½ -2 sata.
Pire od patlidžana: Patlidžane pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C, 20-30 mminuta ili dok patlidžan ne omekša. Ostavite patlidžane da se ohlade na sobnu temperaturu.
Patlidžane ogulite i zadržite njihovo meso. Prebacite u multipraktik i mješajte dok ne dobijete pire.
Stavite šerpu na srednje jaku temperaturu i dodajte 100 g maslaca. Sačekajte da se otopi, a zatim dodajte 100 g brašna i izmiješajte.
Miješajući dodajite mlijeko iz više puta, dok se smjesa ne zgusne. Skinuti s kola.
Dodajte meso patlidžana, 1/2 male kašike soli i emmentaler sir. Miješajte dok se sir ne otopi. Gulaš poslužiti s pireom od patlidžana.
Gulaš s pireom od patlidžana
Sastojci
Follow The Directions
Gulaš: U zdjelu dodajte juneći vrat, 30 g brašna, 1 malu kašiku soli i biber. Dobro izmiješajte.
U šerpu dodajte 15 g maslaca i maslinovo ulje.
Kada se maslac otopi dodajte meso i pržite dok ne porumeni.
Dodajte luk, bijeli luk i kumin. Dinsatajte par minuta.
Zatim dodajte paradajz pastu, prodinstajte, a zatim dodajte paradajz i vodu. Izmiješajte.
Nakon što zavri poklopite i kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 1 ½ -2 sata.
Pire od patlidžana: Patlidžane pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C, 20-30 mminuta ili dok patlidžan ne omekša. Ostavite patlidžane da se ohlade na sobnu temperaturu.
Patlidžane ogulite i zadržite njihovo meso. Prebacite u multipraktik i mješajte dok ne dobijete pire.
Stavite šerpu na srednje jaku temperaturu i dodajte 100 g maslaca. Sačekajte da se otopi, a zatim dodajte 100 g brašna i izmiješajte.
Miješajući dodajite mlijeko iz više puta, dok se smjesa ne zgusne. Skinuti s kola.
Dodajte meso patlidžana, 1/2 male kašike soli i emmentaler sir. Miješajte dok se sir ne otopi. Gulaš poslužiti s pireom od patlidžana.
Ocijeni