Gulaš s pireom od patlidžana

Gulaš s pireom od patlidžana
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    2 h
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Gulaš: U zdjelu dodajte juneći vrat, 30 g brašna, 1 malu kašiku soli i biber. Dobro izmiješajte.

Korak 2

U šerpu dodajte 15 g maslaca i maslinovo ulje.

Korak 3

Kada se maslac otopi dodajte meso i pržite dok ne porumeni.

Korak 4

Dodajte luk, bijeli luk i kumin. Dinsatajte par minuta.

Korak 5

Zatim dodajte paradajz pastu, prodinstajte, a zatim dodajte paradajz i vodu. Izmiješajte.

Korak 6

Nakon što zavri poklopite i kuhajte na srednje jakoj temperaturi oko 1 ½ -2 sata.

Korak 7

Pire od patlidžana: Patlidžane pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C, 20-30 mminuta ili dok patlidžan ne omekša. Ostavite patlidžane da se ohlade na sobnu temperaturu.

Korak 8

Patlidžane ogulite i zadržite njihovo meso. Prebacite u multipraktik i mješajte dok ne dobijete pire.

Korak 9

Stavite šerpu na srednje jaku temperaturu i dodajte 100 g maslaca. Sačekajte da se otopi, a zatim dodajte 100 g brašna i izmiješajte.

Korak 10

Miješajući dodajite mlijeko iz više puta, dok se smjesa ne zgusne. Skinuti s kola.

Korak 11

Dodajte meso patlidžana, 1/2 male kašike soli i emmentaler sir. Miješajte dok se sir ne otopi. Gulaš poslužiti s pireom od patlidžana.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!