-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati vodu, kvasac i šećer. Izmiješati i ostaviti da odstoji nekoliko minuta.
Zatim dodati brašno, maslac i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Zdjelu s tijestom pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi oko 60 minuta ili dok se tijesto ne udvostruči.
Zatim tijesto oblikovati i ubaciti u pekač 27 X 13 X 7 cm, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 60 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto čitavom dužinom zarezati oštrim nožem.
Peći 30 minuta.
Prije posluživanja sačekati da se hljeb ohladi.
Hljeb
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati vodu, kvasac i šećer. Izmiješati i ostaviti da odstoji nekoliko minuta.
Zatim dodati brašno, maslac i so. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Zdjelu s tijestom pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi oko 60 minuta ili dok se tijesto ne udvostruči.
Zatim tijesto oblikovati i ubaciti u pekač 27 X 13 X 7 cm, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi još 60 minuta.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Tijesto čitavom dužinom zarezati oštrim nožem.
Peći 30 minuta.
Prije posluživanja sačekati da se hljeb ohladi.
Ocijeni